• Sko

Læringslokomotivet

Et intensivt læringsforløb i Rebild Ungdomsskole

Læringslokomotivet er kommet på det kommunale budget for 2019 i Rebild Kommune og fortsætter derfor efter den to-årige projektperiode. Lokalt samarbejder RU med Center Børn og Unge, UU og folkeskolerne om Læringslokomotivet. 

 

Rebild Ungdomsskole har i en to-årig periode været en del af Læringslokomotivet - et nationalt projekt, der har til formål at udrulle intensive læringsforløb. De intensive læringsforløbs formål er kickstarte en udviklingsproces hos ikke-uddannelsesparate elever og løfte dem fagligt, socialt og personligt, så de i 8. klasse kan blive erklæret uddannelsesparate til en ungdomsuddannelse og minimum opnå karakteren 02 i dansk og matematik.

 

Projektet var de første to år forankret i Ungdomsskoleforeningen med støtte af Egmont Fonden, som arbejder for et godt liv for børn og unge. Du kan læse mere om projektet på Ungdomsskoleforeningens hjemmeside, hvor du også har mulighed for at finde yderligere information om projektet.

 

I Rebild er Læringslokomotivet et 4 ugers campforløb med overnatning for 20 elever i 7. og/eller 8. klasse. Læringslokomotivet er afviklet i september 2017 og 2018 for i alt 40 visiterede elever. Læringslokomotivet anno 2019 afvikles fra d. 2.-27. september.  

 

Klik på billedet til højre, hvor du kan læse mere om Læringslokomotivet i Rebild Ungdomsskole. Læs også artiklerne om læringslokomotivet: Rift om at hoppe på lokomotivMatematikken ned på jordenEksprestog op ad kløften, Set fra Borgmesterstolen samt Nu kan deres børn lære det.

 

Er du nysgerrig på læringsgrundlaget – så læs mere her, hvor Ungdomsskoleforeningen har beskrevet tankerne bag.

 

Forældrekupeen - nyt for Læringslokomotiv 2018

Forældrekupeen er en supplerende tilbud for de forældre, som har deres barn på Læringslokomotivet. I forældrekupeen mødes vi; før, under og efter campforløbet. Vi formidler relevant viden, erfaringer og værktøjer til arbejdet med en ung, der øver sig og er i udvikling. Formålet er, at styrke det helhedsorienteret arbejde med den unge - fagligt, personligt og socialt - ved at støtte forældrene i at understøtte og fastholde den unges udbytte og udvikling. Læs mere om Forældrekupeen her.  

 

Ansøgning og visitation

Ansøgnings- og visitationsprocessen for Læringslokomotivet 2019 opstartes i foråret 2019. Ansøgningsprocessen faciliteres af den unges hjemskole på baggrund af specifikke målgruppekriterier. Der afholdes et infomøde i april 2019 for potentielle unge i målgruppe, forældre og lærere, hvorefter ansøgningerne udfærdiges i samarbejde med den unges klasse-/kontaktlærer. Inden sommerferien visiteres 20 unge til forløbet. 

 

Evaluering

Epinion har fulgt projektet det første år som evaluator. I finder den samlede evaluering af de 12 kommuner, som har deltaget i Læringslokomotivet her. I Læringslokomotivets andet år er 6 kommuner yderligere koplet på projektet. De medvirkende kommuner følges alle af Epinion i år to - en samlet evalueringsrapport for  kommuner forventes februar 2019, hvori en evaluering af Forældrekupeen som indsats også foreligger. 

 

Nysgerrig?

Har du lyst til at følge projektet fra sidelinjen, opdaterer vi løbende vores lokale facebookside for Læringslokomotivet i Rebild. Du finder den her.

 

Kontakt

Projektleder Helle Bitsch Pedersen

ihbpe@rebild.dk // 9988 8310 // 2239 0856

 

Samlede Logo 1 2784

 


 


 Laeringslokomotivet I Rebild Ungdomsskole Side 1

TILMELD DIG NU!

Her kan du tilmelde dig alle de skøre, sjove, hyggelige, spændende, vilde hold, aktiviteter, events og ture. GØR DET, FØR DET ER FOR SENT!

 

Gode idéer?

Har du en god idé, så skriv til os, og vi får det sammen til at ske!

Hjælp til selvhjælp