• Sko

Læringslokomotivet

Et intensivt læringsforløb i Rebild Ungdomsskole

Rebild Ungdomsskole er en del af et nationalt projekt, der har til formål at udrulle intensive læringsforløb. De intensive læringsforløb skal kickstarte en udviklingsproces hos ikke-uddannelsesparate elever og løfte dem fagligt, socialt og personligt, så de i 8. klasse kan blive erklæret uddannelsesparate til en ungdomsuddannelse og minimum opnå karakteren 02 i dansk og matematik.

 

Lokalt samarbejder RU med Center Børn og Unge, UU og folkeskolerne om Læringslokomotivet. 


Projektet er forankret i Ungdomsskoleforeningen med støtte af Egmont Fonden, som arbejder for et godt liv for børn og unge. Du kan læse mere om projektet på Ungdomsskoleforeningens hjemmeside, hvor du også har mulighed for at finde yderligere information om projektet.

 

I Rebild er Læringslokomotivet et 4 ugers campforløb for 20 elever i 7. og/eller 8. klasse. Læringslokomotivet blev afviklet første gang i september 2017 og på baggrund af 35 motiverede ansøgninger blev 20 unge udvalgt til at deltage på campen. Dette års camp bliver afviklet fra d. 3.-28. september. Campen er med overnatning, men de unge er hjemme i weekenderne.

 

Klik på billedet til højre, hvor du kan læse mere om Læringslokomotivet i Rebild Ungdomsskole. Læs også artiklerne om læringslokomotivet: Rift om at hoppe på lokomotivMatematikken ned på jorden samt Eksprestog op ad kløften.

 

Er du nysgerrig på læringsgrundlaget – så læs mere her, hvor Ungdomsskoleforeningen har beskrevet tankerne bag.

 

Forældrekupeen - nyt for Læringslokomotiv 2018

Forældrekupeen er en supplerende tilbud for de forældre, som har deres barn på Læringslokomotivet. I forældrekupeen mødes vi fem gange; før, under og efter campforløbet. Vi formidler relevant viden, erfaringer og værktøjer til arbejdet med en ung, der øver sig og er i udvikling. Formålet er, at styrke det helhedsorienteret arbejde med de unge - fagligt, personligt og socialt - ved at støtte forældrene i at understøtte og fastholde den unges udbytte og udvikling. Læs mere om Forældrekupeen her. Første møde finder sted d. 17. august. 

 

Ansøgning og visitation

Ansøgnings- og visitationsprocessen for Læringslokomotivet 2018 er afsluttet. Alle ansøgere har modtaget tilbagemeldinger. 

 

Evaluering

Epinion har fulgt projektet det første år som evaluator. I finder den samlede evaluering af de 12 kommuner, som har deltaget i Læringslokomotivet her

 

Nysgerrig?

Har du lyst til at følge projektet fra sidelinjen, opdaterer vi løbende vores lokale facebookside for Læringslokomotivet i Rebild. Du finder den her.

 

Aktuel info til unge og forældre

I disse dage starter vi overleveringssamtaler for deltagerne på Læringslokomotivet 2018. Forældre, ung, klasselærer og to campundervisere deltager. Samtalen foregår på de unges hjemskoler. Se planen her 

 

Kontakt

Projektleder Helle Bitsch Pedersen

ihbpe@rebild.dk // 9988 8310 // 2239 0856

 

Samlede Logo 1 2784

 


 


 Laeringslokomotivet I Rebild Ungdomsskole Side 1

TILMELD DIG NU!

Her kan du tilmelde dig alle de skøre, sjove, hyggelige, spændende, vilde hold, aktiviteter, events og ture. GØR DET, FØR DET ER FOR SENT!

 

Gode idéer?

Har du en god idé, så skriv til os, og vi får det sammen til at ske!

Hjælp til selvhjælp