• Sko

Læringslokomotivet

Et intensivt læringsforløb i Rebild Ungdomsskole

Rebild Ungdomsskole er en del af et nationalt projekt, der har til formål at udrulle intensive læringsforløb – også kaldet turboforløb. De intensive læringsforløb skal kickstarte en udviklingsproces hos ikke-uddannelsesparate elever og løfte dem fagligt, socialt og personligt, så de i 8. klasse kan blive erklæret uddannelsesparate til en ungdomsuddannelse og minimum opnå karakteren 02 i dansk og matematik.

 

Lokalt samarbejder RU med Center Børn og Unge, UU og folkeskolerne om Læringslokomotivet. 


Projektet er forankret i Ungdomsskoleforeningen med støtte af Egmont Fonden, som arbejder for et godt liv for børn og unge. Du kan læse mere om projektet på Ungdomsskoleforeningens hjemmeside, hvor du også har mulighed for at finde yderligere information om projektet.

 

I Rebild er Læringslokomotivet et 4 ugers campforløb for 20 elever i 7. og/eller 8. klasse. Læringslokomotivet afvikles første gang i uge 36-39, hvilket vil sige fra d. 04.09.17-29.09.17. Vi har været på udkig efter et godt sted at afholde campen – vi har vægtet at der er adgang til idrætsfaciliteter, gode indendørs og –udendørsarealer, samt at et af ungdomsskolens ungecentrer er tæt på. På den baggrund har vi lavet en samarbejdsaftale med Rebild Vandrerhjem, som er ideelt i forhold til faciliteter og beliggenhed.

 

Infoaften blev afholdt torsdag d. 6/4. Se slides fra aftenen her. Efterfølgende modtog vi 35 ansøgninger, hvoraf 20 er heldige at få en plads.

 

Klik på billedet til højre, hvor du kan læse mere om Læringslokomotivet i Rebild Ungdomsskole. Se også artiklen fra Nordjyske d. 13/5-2017: Rift om at hoppe på lokomotiv

 

Er du nysgerrig på læringsgrundlaget – så læs mere her, hvor Ungdomsskoleforeningen har beskrevet tankerne bag.

 

Er du interesseret i at vide mere omkring visitationsprocessen til Læringslokomotivet ? Læs med her og tjek evt. ansøgningsskemaet, der er udarbejdet af Ungdomsskoleforeningen. Ansøgning til Læringslokomotivet kan kun ske via dit barns skole (ansøgningsfrist for 2017 er overskredet - hold øje med næste ansøgningsrunde i foråret 2018)

 

Har du lyst til at følge projektet fra sidelinjen, opdaterer vi løbende vores lokale facebookside for Læringslokomotivet i Rebild. Du finder den her.

 

For yderligere oplysninger kontakt:

Helle Bitsch Pedersen på ihbpe@rebild.dk // 9988 8310 // 2239 0856

 

Praktiske informationer til campholdet 2017

  • Slides fra forældre-/ungemøde d. 11. august findes her 

 

Samlede Logo 1 2784

 


 Laeringslokomotivet I Rebild Ungdomsskole Side 1


 

TILMELD DIG NU!

Her kan du tilmelde dig alle de skøre, sjove, hyggelige, spændende, vilde hold, aktiviteter, events og ture. GØR DET, FØR DET ER FOR SENT!

Hjælp til selvhjælp