Læringslokomotivet

Et intensivt læringsforløb i Rebild Ungdomsskole

Rebild Ungdomsskole er en del af et nationalt projekt, der har til formål at udrulle intensive læringsforløb. De intensive læringsforløb skal kickstarte en udviklingsproces hos ikke-uddannelsesparate elever og løfte dem fagligt, socialt og personligt, så de i 8. klasse kan blive erklæret uddannelsesparate til en ungdomsuddannelse og minimum opnå karakteren 02 i dansk og matematik.

Lokalt samarbejder RU med Center Børn og Unge, UU og folkeskolerne om Læringslokomotivet.

Projektet er forankret i Ungdomsskoleforeningen med støtte af Egmont Fonden, som arbejder for et godt liv for børn og unge. Du kan læse mere om projektet på Ungdomsskoleforeningens hjemmeside, hvor du også har mulighed for at finde yderligere information om projektet.

I Rebild er Læringslokomotivet et 4 ugers campforløb for 20 elever i 7. og/eller 8. klasse. Læringslokomotivet blev afviklet første gang i september 2017 og på baggrund af 35 motiverede ansøgninger blev 20 unge udvalgt til at deltage på campen. Campen bliver afviklet næste gang i september 2018.

Klik på billedet til højre, hvor du kan læse mere om Læringslokomotivet i Rebild Ungdomsskole. Læs også artiklerne om læringslokomotivet: Rift om at hoppe på lokomotivMatematikken ned på jorden samt Eksprestog op ad kløften.

Er du nysgerrig på læringsgrundlaget – så læs mere her, hvor Ungdomsskoleforeningen har beskrevet tankerne bag.

Infomøde

RU holdte infomøde om Læringslokomotivet for forældre og potentielle unge i målgruppen d. 11. april 2018. Se invitation her

Slides fra infomødet findes her

Forældrekupeen - nyt i dette års Læringslokomotiv

Forældrekupeen er en supplerende indsats for de forældre, som har deres barn på Læringslokomotivet. I forældrekupéen mødes vi fem gange; før, under og efter campforløbet. Vi formidler relevant viden, erfaringer og værktøjer til arbejdet med en ung, der øver sig og er i udvikling. Formålet er, at styrke det helhedsorienteret arbejde med de unge - fagligt, personligt og socialt - ved at støtte forældrene i at understøtte og fastholde den unges udbytte og udvikling.

Ansøgning og visitation

Er du interesseret i at vide mere omkring visitationsprocessen til Læringslokomotivet ? Læs med her og tjek evt. ansøgningsskemaet og guideline hertil. Ansøgning til Læringslokomotivet kan kun ske via dit barns skole. Ansøgningsfrist d. 8. maj 2018.

Evaluering

Epinion har fulgt projektet det første år som evaluator. I finder den samlede evaluering af de 12 kommuner, som har deltaget i Læringslokomotivet her

Nysgerrig?

Har du lyst til at følge projektet fra sidelinjen, opdaterer vi løbende vores lokale facebookside for Læringslokomotivet i Rebild. Du finder den her.

Projektleder Helle Bitsch Pedersen

ihbpe@rebild.dk // 9988 8310 // 2239 0856