I RU’S centre og satellitter tilbereder og spiser vi eftermiddags- og aftensmad sammen med de unge. Det kan være som en del af dagens gang i caféen, et event eller som undervisning i mad og måltidskultur. Der opkræves som regel et mindre beløb (typisk kr. 20,-) som tilskud til indkøb af råvarer.
Vores køkkener skal ved madlavning med dette formål ikke registreres hos Fødevarestyrelsen. Medarbejderne i caféen skal således ikke være i besiddelse af hygiejnebevis, ligesom vi i køkkenerne ikke er omfattet af regler for egenkontrol.
Det betyder ikke, at vi sløser med hygiejnen i køkkenet:
- Der skal altid være pænt og ryddeligt i køkkenet
- Vi er påpasselige med vores håndhygiejne
- Karklude og viskestykker skiftes dagligt
- Vi tænker grundigt over, hvilke råvarer vi håndterer og hvordan
- Vi kontrollerer jævnligt temperaturen i køleskabe og fryser
- Vi kasserer rester af maden
Velbekomme!