LEGO Serious Play

Lego Serious Play er en innovativ, eksperimenterende og erfaringsbaseret procesmetode. Metoden er baseret på en form for hands-on/minds-on læring, som vi også kalder ”viden fra hånden”. Grundværdierne i Lego Serious Play omfatter troen på menneskets potentiale. Som kommunikationsværktøj og problemløsningsmetode bygger vi på den overbevisning, at alle i en gruppe kan bidrage til eksisterende eller fremtidige diskussioner, beslutninger, løsninger og resultater. Målet for en proces med Lego Serious Play er en dybere og mere meningsfuld forståelse af ens verden og dens muligheder, både for mig som person men også os som gruppe. I vil opleve en dybere overvejelses- og refleksionsproces samt en bred og effektiv dialog blandt alle i gruppen.

Eksempler på processer:

• Læringslokomotivet (intensiv læringscamp): Hvordan forstår og bruger jeg mine styrker?
  • En sammenlægning af 8. og 9. klasse: Hvordan bliver vi den nye gode klasse?
  • Uhensigtsmæssige grupperinger i ungegrupper
  • Udvikling af en gruppe af frivillige unge: fx Sexualisterne eller unge i ungecenteret: Hvordan skal vores fritidstilbud være?
  • Personaleudvikling: Hvordan arbejder vi med ungeinvolvering?
  • Etc.

Kristine: krth@rebild.dk // 4073 1995