Strandet?

Det er ikke nogen hemmelighed, at havene flyder med affald; men hvor meget affald kan man egentlig finde ved en gåtur på stranden og kan vi bruge plastikken til noget?

Trine Buus-Pedersen
trbp@rebild.dk
Trine Buus-Pedersen
trbp@rebild.dk
Onsdag inden efterårsferien havde vi opstart af et nyt projekt i ungdomsskolen. Projektet handler om plastik og hvordan vi kan genanvende dette produkt der udgør et stort klima aftryk. 14 unge tog med til Strandet ved Thisted. Her begyndte vi med en strandrensning. På en halv time samlede vi 20 kg skrald. Dette tog vi med ind på værkstedet ved virksomheden STRANDET hvor vi smeltede plast-affald om til nøgleringe.
Disse unge greb ideen og skal nu i gang med at designe deres egne forme til øreringe i plastik, nøgleringe og div. smykker.
Herefter vil STRANDET bringe alt sit udstyr med til Rebild så vi kan smelte plastik-affald samlet fra vores egen kommune, om til ting vi kan bruge i vores hverdag.

Vi var vist alle lidt overrasket over, hvor meget skrald vi kunne samle på en halv time. Det gav nogle rigtige gode drøftelser omkring, hvor meget vi bruger og smider ud.”

Kristine Thillemann

RU er et kommunalt tilbud til unge 13-18-årige om undervisnings- og fritidsaktiviteter. Vi har en lang række aktiviteter og tilbud til unge. Tilbuddene kan bl.a. omfatte almen undervisning i emner, der interesserer de unge, dannelses- og uddannelsesrettede aktiviteter og events samt mulighed for prøveforberedende undervisning i folkeskolefag.

Følg os

© Rebild Ungdomsskole. Grangårdsvej 13 C, 9530 Støvring.