Strasbourg 2023

I uge 42 besøgte 33 unge fra Mariagerfjord-, Frederikshavn- og Rebild Ungdomsskole EU-Parlamentet i Strasbourg.

Trine Buus-Pedersen
trbp@rebild.dk
Trine Buus-Pedersen
trbp@rebild.dk

Efter sightseeing i Strasbourg og Colmar (Lille Venedig) havde de 11 unge fra Rebild Kommune en hel dag i parlamentet. De besøgte MEP, Kira Peter-Hansen (SF) der fortalte om arbejdet som folkevalgt blandt 704 andre politikere. Kira er i en alder af 25 fortsat det yngste medlem. Efterfølgende fik de unge oplæg om EU’s historie og institutioner og et besøg i Plenarsalen, hvor budgettet for 2025 blev drøftet. Afslutningsvis fik de unge deltagere prøvet deres evner som konsensussøgende folkevalgte i et rollespil omkring beslutningsprocessen i unionen.

Siden 2012 har vi på forskellig vis arbejdet med Ung i Europa, hvor vi har været i Bruxelles, Berlin og Strasbourg med fokus på det fælles EU-samarbejde. Det er fedt at mærke de unges entusiasme og  nysgerrighed på et område, der ofte kan være lidt svært tilgængeligt”

Jens Skov Jørgensen, leder af Ungdomsskolen

RU er et kommunalt tilbud til unge 13-18-årige om undervisnings- og fritidsaktiviteter. Vi har en lang række aktiviteter og tilbud til unge. Tilbuddene kan bl.a. omfatte almen undervisning i emner, der interesserer de unge, dannelses- og uddannelsesrettede aktiviteter og events samt mulighed for prøveforberedende undervisning i folkeskolefag.

Følg os

© Rebild Ungdomsskole. Grangårdsvej 13 C, 9530 Støvring.