• Sko

Kultur, demokrati og indflydelse

Smag på kulturen // UC Syd

Få nye ”smagsoplevelser” du ikke forestillede dig var noget for dig! Hver måned har du mulighed for at få en på opleveren, fx en tur i teater, anderledes mad eller bare fornøjelsen af at bryde grænser. Lad os udforske sammen!

 

R:UD goes global // Marokko

Vil du hjælpe marokkanske unge med at arbejde med ungeinvolvering? R:UD er Rebild Ungdomsskoles internationale task force, der i foråret drager til Marokko for at uddanne unge i aktivt medborgerskab, ung til ung formidling og mentorring. Du bliver klædt på til opgaven i løbet af januar og februar måned, hvor vi mødes 4 gange, og så drager vi afsted til marts. Du skal muligvis bo lokalt ved en marokkansk familie. Det vigtigste, du skal kunne for at deltage, er, at være tryg ved at tale på engelsk, turde stille dig op foran andre mennesker og være nysgerrig på at opleve en anden kultur!


Mødetidspunkter: Mandage d. 14/1, 28/1, 11/2 og 25/2. Datoer for turen er endnu ikke fastlagt, men kommer forventelig til at ligge i start marts. Det kan have indflydelse på skoledage.

 

Interesseret? Kontakt Trine // trbp@rebild.dk // 4114 8372

Læs mere om R:UD her

 

Ungdommens EU-Topmøde 

Bliv dus med EU-politikken, se Christiansborg indefra og find kreative løsninger på nogle af tidens største politiske udfordringer. Du inviteres en hel weekend til Ungdommens EU-topmøde på Christiansborg. Her mødes unge fra hele landet for at sikre en bedre fremtid for Europa. Arrangementet er et stort rollespil, hvor unge mellem 15 og 30 år fordyber sig i EU-politik, indgår alliancer, kompromisser og benhårde forhandlinger som politikere. For at gøre det så realistisk som muligt, tildeles der også roller som journalister og TV-reportere, som laver interviews, breaker nyheder, lækker oplysninger og formidler fremgangen i forhandlingerne. Ja kort sagt, det hele vil foregå præcis, som når Europas stats- og regeringschefer samles til de store møder i Bruxelles.

 

Har du en politiker eller journalist gemt i maven, og vil du gerne påvirke debatten og få lige netop dine synspunkter frem i lyset? Så er Ungdommens EU-topmøde helt sikkert noget for dig.
TILMELD DIG HURTIGT - FÅ PLADSER!

 

Tid: Fredag d. 1. marts til søndag d. 3. marts

Pris: 300 kr. inkl. transport, overnatning, morgen- og middagsmad. Aftensmad er for egen regning. Betales ved tilmelding senest d. 28/1.

NB: Introdag lørdag d. 2. februar i Nordkraft Aalborg.

 

Rebild Ungeråd

RU vil være i front på det ungdomspolitiske felt, derfor satser vi stort på Rebild Ungeråd, hvor vi arbejder med demokrati, medbestemmelse og indflydelse. 

Rebild Ungeråd består af unge fra hele kommunen. Vi holder et månedligt møde, og vi har stort fokus på det sociale samvær, såvel som at ungerådet er et sted, hvor alle kan være med. I Ungerådet sætter vi fokus på, hvordan de unges stemme bliver hørt og inddraget i beslutninger, som har betydning for unges vilkår i kommunen. Det er ikke vigtigt, om du kan kende forskel på de politiske partier, men hvis du har lyst til at diskutere forholdene for kommunens unge, eller måske du har en god idé til initiativer, der forbedrer tilbud til unge – så vil vi meget gerne hjælpe med at gøre disse til virkelighed. I Ungerådet samarbejder vi med Rebild Kommunes forvaltning, ungdomsskolen, politiske udvalg, skoler og andre aktører i unges liv. Ungerådet deltager derfor også i spændende møder og arrangementer.

 

Interesseret? Kontakt Jonathan M. Bentholm // 4177 6127 eller Rasmus Rask // 4073 1598.

Læs mere om Ungerådet her eller på vores facebook

          


        Web Fotos Kultur Demokrati

TILMELD DIG NU!

Her kan du tilmelde dig alle de skøre, sjove, hyggelige, spændende, vilde hold, aktiviteter, events og ture. GØR DET, FØR DET ER FOR SENT!

 

Gode idéer?

Har du en god idé, så skriv til os, og vi får det sammen til at ske!

Hjælp til selvhjælp