• Sko

Kultur, demokrati og indflydelse

Smag på kulturen // UC Syd
Få nye ”smagsoplevelser” du ikke forestillede dig var noget for dig! Hver måned har du mulighed for at få en på opleveren, fx en tur i teater, anderledes mad eller bare fornøjelsen af at bryde grænser. Lad os udforske sammen!

 

Tilmeld Knap3

 

 

Etnisk mad // UC Nord

Det har jeg aldrig smagt, så det kan jeg sikkert godt lide. Lær at lave mad fra hele verden. Giv en hånd med i køkkenet og få opskrifter, tips og tricks, som du kan imponere venner, familie og kæresten med.

Tid: Tirsdag 30/10, fra kl. 16.

Tilmeld Knap3

 

Journalist - for en dag

Du har en journalist i maven – eller kunne godt tænke dig at få det! Du er nysgerrig på, hvordan man formidler en god historie og vil gerne sætte ungekultur på dagsordenen. Magasinet ’Kulturen’ sætter fokus på ’Ungdomskultur i Rebild Kommune’ og det er jer, der skal fortælle historien. Vi sammensætter en redaktion, og I bliver klædt på til at sætte unge på dagsordenen i Rebild, ved hjælp af de vinkler I vælger, de historier der fortælles og de billeder, der bliver taget. Målet er at skrive et antal artikler, der bliver trykt i ’Kulturen’, og hvor I står som forfattere. 

Kontakt: Trine // trbp@rebild.dk  // 4114 8372.

 

 Tilmeld Knap3

 

Rebild Ungeråd

RU vil være i front på det ungdomspolitiske felt, derfor satser vi stort på Rebild Ungeråd, hvor vi arbejder med demokrati, medbestemmelse og indflydelse. 

Rebild Ungeråd består af unge fra hele kommunen. Vi holder et månedligt møde, og vi har stort fokus på det sociale samvær, såvel som at ungerådet er et sted, hvor alle kan være med. I Ungerådet sætter vi fokus på, hvordan de unges stemme bliver hørt og inddraget i beslutninger, som har betydning for unges vilkår i kommunen. Det er ikke vigtigt, om du kan kende forskel på de politiske partier, men hvis du har lyst til at diskutere forholdene for kommunens unge, eller måske du har en god idé til initiativer der forbedrer kulturelle og sociale tilbud til unge – så vil vi meget gerne hjælpe med at gøre disse til virkelighed. Vi samarbejder med kommunens forvaltninger, ungdomsskolen, politiske udvalg, kommunens skoler og mange flere centrale aktører, hvilket gør at vi deltager i mange spændende møder og arrangementer, ligesom vi de seneste år har deltaget i Folkemødet på Bornholm.

 

Kontakt: Jeppe // ijbth@rebild.dk // 9988 8366

Læs mere om Ungerådet her eller på vores facebook

 

UNG I EU  - kurser og studietur

I 2019 er der igen valg til EU-parlamentet. Måske har du ikke lov til at bruge din stemme endnu, men du er nysgerrig og vil gerne vide mere om at være ung i EU. Du kan faktisk også allerede nu påvirke udviklingen for 500 mio europæere, for vi er inviteret til temadag i EU-parlamentet med debat med flere forskellige parlamentari- kere (in English). Inden studieturen holder RU i samarbejde med Mariagerfjord og Frederikshavn Ungdomsskoler tre kursusaftener om EU’s historie, EU i dag og EU i fremtiden. Herefter er vi klar til at indtage Bruxelles, hvor vi skal besøge EU´s institutioner og deltage på temadagen i parlamentet.

NB: Min. 15 år. 

Tid: 15/10-19/10

Pris: 900 kr. Betales ved tilmelding senest d. 14. august.

 

Tilmeld Knap3

 

R:UD

R:UD er RU's taskforce inden for den internationale dimension. I R:UD vil vi arbejde med at sætte vores aftryk på verden, og at verden sætter sit aftryk på os! Formålet med R:UD er at skabe nye ungefællesskaber på tværs af landegrænser, udforske digitale fællesskaber, lave udvekslinger og generelt skabe interesse for internationale emner. I vinterferien var R:UD i Marrakesh i Marokko for at finde en partnerorganisation til et kommende samarbejde. Vi havde fede oplevelser, mødte de sødeste mennesker og havde de vildeste kulturmøder! WE WANT TO GO BACK! Er du interesserede i at være global trendsætter og bidrage til skabe udsyn såvel som indsigt i, hvordan man er ung i Marokko? Så JOIN US og vær med til at skabe mulighederne for, at vi kan tage pulsen på ungeliv i Marokko – både digitalt og fysisk! 

Kontakt: Trine // trbp@rebild.dk // 4114 8372

Læs mere om R:UD her

 

     


Demokrati


 Demokrati2

TILMELD DIG NU!

Her kan du tilmelde dig alle de skøre, sjove, hyggelige, spændende, vilde hold, aktiviteter, events og ture. GØR DET, FØR DET ER FOR SENT!

 

Gode idéer?

Har du en god idé, så skriv til os, og vi får det sammen til at ske!

Hjælp til selvhjælp